Picornell House by John Pawson

Located on a south-facing slope 10km from the centre of Palma, this family home addresses the challenge of making architecture that celebrates the contours of the landscape, while affording optimal and — critically, in a climate such as this — controllable light penetration. The house presents a single storey to the street, with a second floor to the seaward side. Walls are of the thickness required for optimal cooling in summer and insulation in winter, with natural cooling and ventilation supported by a sculptural, funnel-like courtyard within the floor plan. Projecting out into the garden, the pool underscores the dramatic attenuation of the site.

 

 

 

Project Team
Guy Dickinson

Photography
Gilbert McCarragher

John Pawson希腊私人住宅

Paros House by John Pawson

2020-10-4 14:24:14

Cadaval & Solà-Morales私人住宅

Lounge MA by Cadaval & Solà-Morales

2020-10-23 22:59:01

0 条回复 A文章作者 M管理员
    暂无讨论,说说你的看法吧
搜索